Szeretem a pohárkrémeket. Praktikus – egyrészt változatosan tálalható, másrészt könnyű elkészíteni, előre meg lehet csinálni és kiadagolni a desszertet nagyobb társaság számára is.

A cassava gari-t, ami tulajdonképpen a tápióka darája, használom palacsinta tésztához és süteménytészta sütéshez is. Itt most kiderül, milyen egyszerű pudingszerű krémet főzni belőle. A mák pedig örök kedvenc és tudvalevő 🙂 , hogy a legfinomabb akkor az íze, ha tejben felfőzzük. Na ebben a receptben pont ez történik – laktózmentes tejjel, de főzheted rizstejjel is.

Mákos pohárkrém cassava gari-va

Hozzávalók :

  • 4 dl laktózmentes tej
  • 6 dkg cassava gari
  • 3 ek erytrithol
  • 5 dkg darált mák
  • 3 dkg kókuszolaj
  • darabos meggylekvár / esetleg meggyszemek
Mákos pohárkrém cassava gari-val

Elkészítés:

A kókuszolajon kívül minden összetevőt tegyél egy kis fazékba és alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre. A végén keverd bele a kókuszolajat is, majd oszd szét poharakba vagy tálkákba. Melegen és behűtve is finom, én meggylekvárral tálaltam.

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

 

A mák-meggy kombó klasszikus, azaz a leggyakoribb. Persze nem véletlen, mert a meggy savanykás íze nagyon pikánssá teszi a mákos ételeket. Ennek ellenére mindenkit bíztatok egy kis kalandozásra! Ehhez a krémhez prímán passzolhat egy citromhab is. Ehhez le kell hűteni előbb a krémet és a citromhabot csak akkor a tetejére tenni. De különlegessé tehetjük egy kis vajon pirított fahéjas almaszelettel a tetején. Ez lehet akár meleg desszert is 🙂 Jó étvágyat !