Bevezetésként 🙂

10 éve még 20-25 fős családi és baráti ebédeket, vacsorákat főztem – 8 éve pedig egyedül élek. Persze a hétvégi kiscsaládi ebédekre most is jól bevásárolok – legyen minden és még más is, hátha meggondolom magam és átalakul a menü 🙂 Elfér a hűtőben… Tegnap viszont odaadtam a hűtőszekrényemet egy ismerősnek, mert -lévén a lakásom igen kicsi- új hűtőszekrényt rendeltem meg. Egy kisebbet, ami fölött elfér majd egy szekrény, hogy többet pakolhassak. De csak jövő héten jön meg 🙁 5 nap hűtőszekrény nélkül! Ez olyan lehetetlennek tűnik. Hogy mennyire hozzá tudunk szokni tárgyakhoz, szolgáltatáshoz, kényelemhez! Néztem innen, néztem onnan a dolgot. Kétségbe aztán igazán nem kell esnem. Itt vagyok Buda kellős közepén, mellettem egy még vasárnap is nyitva tartó üzlet – szóval most nem egyenesen a hűtőmből veszem majd ki a dolgokat, hanem…… na, mégis terveznem kell 🙂 Így lett a mai reggelim pencake csicseriborsóból, csupa olyan alkatrészből, ami nem hűtés igényes. Felkeltem és már kevertem is a tésztát. Ráadásul édes pancake, ami vastagabb , mint a palacsinta! Cukormentes málnalekvárral ettem!

Steiner Kristóf receptjét próbáltam ki, és nagyon finom lett!

Pencake csicseriborsóból, hozzávalók:

  • 1 pohár csicseriborsóliszt / lehet sárgaborsólisztből is , legközelebb ebből is kipróbálom 🙂
  • 1 pohár kókusztej
  • 1 ek eritritol -Neked,aki cukorral szereted – 2 ek cukor
  • ½ zacskó sütőpor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csepp vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • a sütéshez kókuszolaj – vagy vaj
pancake csicseriborsóból

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozom egy kiöntős tálban. Célszerű kiöntősben dolgozni, mert könnyebb kezelni ezt a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát.Kiöntéskor nem szabad, hogy elterüljön nagyobbra, mint a tenyerem. A serpenyőben felolvasztok egy evőkanál kókuszolajat és közepes lángon felforrósítom az olajat.A tésztából annyi kis pancake- et formázok rá, amennyi még nem ér össze süléskor. A teteje először buborékosodni kezd, aztán megszilárdul. Ekkor átfordítom őket a másik oldalukra egy lapos kiszedőkanállal és megsütöm a másik oldalt,- tényleg pillanat alatt.

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

Cukormentes lekvárral és tejföllel ( együtt 🙂   ) fogom kipróbálni legközelebb – addigra lesz a hűtőmben tejföl, nem kell lefutnom a boltba érte! Ja, és majd megírom, milyen lett másnap. Ez nagyon fontos, mert az ember lánya nem mindig tudja a reggelét a serpenyő mellett tölteni 🙂