Töltött csirkecomb

ápr 15, 2016

A csirkecomb gluténmentes, ám az eredeti töltelék zsemlével készül.

Egy ínyencen nem fog ki a hagyomány – következzen itt egy békebeli töltött csirke recept – gluténmentes kenyér töltelékkel.

Hozzávalók – 3 egész csirkecomb megtöltéséhez:

  • 25 dkg gluténmentes kenyér
  • 1 kemény tojás
  • 1 nyers tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csomag petrezselyem
  • fél kápiapaprika
  • bors
  • majoranna
  • 3 egész csirkecomb
  • 1 ek zsiradék
töltött csirkecomb

Elkészítés:

A gluténmentes kenyeret vízbe mártjuk. Elég valószínűleg csak bemártani és nem kell áztatni, mint a búzazsemlét, mert nagyon hamar megszívja magát. Ha kicsit vizesebb lenne a kelleténél,- bátran kicsavarhatjuk 🙂 Azonnal morzsolhatóvá válik, így máris össze lehet dolgozni az apróra darabolt keménytojással,az apró kockákra vágott kápiapaprikával, sóval, borssal,elmorzsolt csipetnyi majorannával és az apróra vágott petrezselyemmel.

Az apróra vágott vöröshagymát az evőkanálnyi zsiradékon megdinszteljük és a végén hozzákeverjük a kinyomott fokhagymát. Ezt is hozzáadjuk a kenyérkeverékhez és belekeverjük a nyers tojást is.

Most következik a töltés. A megtisztított, megmosott csirkecombokat szárazra itatjuk egy kis papírtörlővel és az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt, vigyázva arra, hogy csak egy bemeneti nyílás maradjon. Ezen a nyíláson át betöltjük a tölteléket a bőr alá. Picit meg is formázhatjuk. Nekem nem szokott kifolyni a töltelék, ezért nem szoktam megtűzni semmivel.

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

Bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 200 fokra. A csirkecombokat tepsibe, vagy jénai tálba fektetjük, kívülről is besózzuk és az evőkanálnyi zsiradékkal megkenegetjük.

Letakarva a meleg sütőbe tesszük és kb.40 percig sütjük, majd a takarót (alufólia vagy fedő)levéve további kb. 20 perc alatt piros-ropogósra sütjük a csirke combokat.

Sült sárgarépa és spárga került ma mellé a tányérokra. De aki további szénhidrátra vágyik a töltelék mellé – a szerecsendiós krumplipüré is igen stílusos hozzá.