Nekem a vásárlás a piacon a nagy örömöt jelenti, kis csavargást a forgatagban. Színeket, nyüzsgést, formákat, illatokat és ízek ígéretét. Meg aztán nőből vagyok, az ősi gyűjtögetési ösztön él bennem, mint a legtöbb nőtársamban. Sokan ruhákat, cipőket „szereznek” – bennem ez  táplálékgyűjtési ösztönként maradt meg, úgy látszik 🙂

Élményeim:

Ha piacra megyek, telve vagyok várakozással, szenvedéllyel és örömmel. Ma a Bikás parki piacon voltam. Ez szabadpiac, az árusok a környező , -és gyakran távoli, -termőhelyekről hozzák fel ide Budára az árujukat. Mindenki kedves, sosem éreztem ingerültséget ezeken az embereken. Tudom, hogy hajnal óta dolgoznak minden nap és nagyon becsülöm ezért őket. A mai napos idő különösen jót tett mindenki hangulatának! Mindent áthat a frissesség, a kistermelői gondosság hangulata. Egy-két standtól eltekintve bízhatok abban, hogy nem a nagybani piacról szerezték be hajnalban zöldséget, gyümölcsöt 🙂 Éljen a vásárlás a piacon!

vásárlás a piacon

Vásárlás a piacon:

A Bikás parki piac Kelenföldön van lakótelepi házak között. Mielőtt beérnénk a konyhakerti árusokhoz, keresztül kell hatolni a zsúfolt bolhapiacon. Itt aztán kapni mindent- régiséget, régiségnek ható ócskaságot,szerszámokat, giccset és használt cipőt 🙂 Ahogy ezen túljutunk, következik a színorgia. Ma csodaszép idő volt és a napsütés kihozta az embereket a szabadba. Sokan voltunk, és sok volt a termény is. Van itt tésztaárus (gluténmentes az nincs még), kézműves szappan, törölköző és lepedő is – amire rá van írva „lepedőt nem cserélünk”  🙂 Hétvégi, falusi piac a belvárosban ! Szüreti szezon van. Csodaszép szőlők kacsintgattak rám, de ellenálltam ! A magas cukortartalma miatt sajnos nem esik jól nekem 🙁

Ha ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

De itt volt az én világom! Kukoricacsövek, paprikahegyek adták az erős sárga színt, a paradicsom, a kápia, a paradicsompaprika a pirosat, a saláták, a káposzták, a fűszernövények a zöldet, a retek, a fejeskáposzta, a tojás – igazi kapirgálós – a fehéret, és a padlizsán, a sárgarépa , a zeller , az alma, a szilva …….. hát a piac igazi színterápia, elhihetitek nekem!