A darafelfújt glutén nélkül remek választás, ha a családodat vagy a párodat várod vacsorára, esetleg ha csapnál egy filmnézős estét egyedül! De előre kell készülni, mert a hűtőben kell állnia kicsit!!
Darafelfújt glutén nélkül
Hozzávalók:
- 14 dkg kukoricadara
- 6-7 dl tej
- 2-3 ek cukor
- 2 tojás
- 3 ek mazsola
- 1 tk vanília aroma
- reszelt citromhéj
- baracklekvár
Elkészítés:
Előzőleg hideg vízzel kiöblített edénybe öntöm a tejet ( így nem kap le a tej) , hozzáöntöm a kukoricadarát és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Nem csak hogy sűrűnek kell lenni,hanem a dara szemeknek is meg kell puhulniuk. A tűzről levéve hozzáadom a cukrot, mazsolát, vaníliaaromát, reszelt citromhéjat. Még melegen hozzákeverem a tojások sárgáját. A felvert tojásfehérjékhez forgatom a darás masszát. Óvatosan, vigyázva, minél kevésbé törjem össze a habot.
Vízzel átöblített edénykékbe teszem ezt a habos,langyos masszát. Hűtőben tartom pár órát, majd tálaláshoz kiborítom tányérra és leöntöm egy kis baracklekvárral.
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!