Régóta kacérkodom a gofri sütéssel. A gofri roppanós fajtáját szeretem inkább. De azt hiszem, írtam már arról, hogy nem vagyok édesszájú. A gluténmentes receptkísérletek azonban valahogy rászorítanak arra, hogy végigpróbáljam újra a szakácskönyv „kisütését” – most már búzaliszt nélkül. Most megígérem, hogy a gofri tésztájának receptje mellé előbb-utóbb mellékelek egy pár sós tölteléket is.
Most egy édes, gyümölcsös variáció következik – csak rizslisztet használva. Hölgyeim és uraim! Íme a gofri gluténmentesen!
Gofri gluténmentesen rizslisztből
Hozzávalók :
- 25 dkg rizsliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- só
- 12 dkg vaj vagy kókuszolaj vagy olaj
- 6-8 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel.
A gofrisütőt érdemes minden egyes sütés előtt pici olajjal kikenni.
A kisütött gofrikat rácsra tesszük, így nem puhul meg a külső ropogós rész.
Annyira egyszerű ez a recept, annyira nincs benne semmi különlegesség, semmi extra tennivaló, !!! és még finom is!!! – hogy nem lehet nem kipróbálni 🙂 Tehetünk mellé gyümölcsöket, gluténmentes krémeket, pudingot. Ha kicsit több cukrot tesztek bele, kicsit karamellesebb lesz a hatás- de vigyázat! – mert édesebb is lesz 🙂 és sok sok kalóriát gyűjtünk vele!
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!