Vendégeket vártam. Köztük az egyik barátnőm férjét, aki tudvalevően „ezt az egész gluténmentességet, egy kényeskedésnek” tekinti. Szóval tudtam , hogy őt jól kell lakatnom, mégpedig úgy hogy észre se vegye, hogy nem a megszokott lisztes kivitelt kapja 🙂 Ugyan már!!! Ha olyan sokan tekintettel vannak rám, hát én ne lennék megértő?? 😉 Itt egy „ békebeli” pizza! Ropogós, ízletes; így készül tehát a pizza glutén nélkül!
Pizza glutén nélkül, hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg Schär Mix lisztkeverék
- 5 dkg friss, vagy 1 zacskó instant élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- langyos víz, annyi hogy összeálljon a tészta
- pizzafűszer ízlés szerint
A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi langyos vízzel, amivel lágy, de még gyúrható tészta lesz. Kb.30 percig kelesztjük egy tiszta konyharuhával letakarva – meleg helyen. Ezután kettő kb. 30 centi átmérőjű korongot nyújtunk,formázunk a tésztából. Megkenhetjük pizzaszósszal, és a kedvelt feltétünkkel,sajttal és már süthetjük is. 180 fokos sütőben sütjük 20-25 percig. Jól megpakoltam sonkával, sajttal – volt is sikere!!!
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!