Minden közös étkezés levessel kezdődik 🙂  Ez egy egyszerű leves. Egyszerű elkészíteni, és nem sok hozzávalóra lesz szükségünk. Ennek ellenére figyelembe kell venni , hogy a gomba nem könnyen emészthető étel, így aztán a gombalevesre sem mondható, hogy könnyű étel. A gombás ételeket alaposan meg kell rágni, hiszen az emésztés a szájban kezdődik.

Gombaleves gluténmentes csipetkével, hozzávalók :

  • 15 dkg gomba
  • 1 ek vaj vagy olaj
  • 1 ek rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 ek apróra vágott vöröshagyma
  • 1,5 l húslé
  • 1 dl tejföl
  • csipetke
gombaleves

Elkészítés:

A vajon 2-3 percig pároljuk a hagymával a megtisztított, karikára vágott gombát, meghintjük a rizsliszttel, felengedjük a húslevessel és beletesszük a fűszereket. Kislángon még kb.5 percig forraljuk,ezalatt kikeverjük a csipetkét. Időnként megkeverjük a levesünket, nehogy a liszt az aljára égjen, majd belefőzzük a csipetkét, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és tejfölösen tálaljuk.

És jöjjön a gluténmentes csipetke receptje:

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 ek rizsliszt
  • 3 ek zabpehelyliszt

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

A hozzávalókat összekeverjük. Ha már csináltunk búzalisztből csipetkét, ennek az állaga nagyon hasonlít az „eredetihez”. Kicsit hagyhatjuk állni 5-10 percet(amíg rotyog a leves), majd beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.