A 3PAULY márkájú csavart tésztából készítettem ezt a finom, krémes állagú, sajtos-baconos sütőben sült tészta – ebédet 🙂

Sajtos-baconos csőben sült tészta, hozzávalók :

  • 25 dkg 3PAULY csavart száraztészta
  • 4 dl tej
  • 1 ek tápióka liszt
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk szerecsendió
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
Sajtos-baconos csőben sült tészta

Elkészítés:

Elkészítjük a besamel mártást. Felolvasztjuk a vajat és belekeverjük a 2 evőkanál lisztet. Apránként hozzáöntve a tejet, besűrítjük a mártást. Belekerjük a szerecsendiót és a sót, majd hagyjuk lehűlni. A kockára vágott bacont kicsit lepirítjuk.

Megfőzzük a tésztát- -lobogó , sós vízbe tesszük, majd takaréklángon kb.7 perc alatt puhára főzzük. A hideg vízzel leöblített, lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a baconnal és sütőtálba fektetjük. A langyosra hűlt besamelmártáshoz hozzákeverjük a reszelt sajt ¾ részét és ráöntjük a baconos tésztára. A tetejére szórjuk a maradék sajtot és 220 fokra bedugjuk a sütőbe. Amint szépen pirulni kezd a teteje – elkészült a csőben sült tésztánk. A szerecsendió különleges ízt ad neki.

Aki szereti, almapaprikával tálalja 🙂

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!