A lisztmentes pogácsa nagyon sokáig csak vágyálom volt, mert el sem tudtam képzelni élesztő és liszt nélkül. Írót sem lehet minden boltban kapni, én a piacon veszek néha, ott többnyire sikerrel járhatok. Nyugodtan használhatsz helyette kefirt, ha esetleg írót nem kapnál- ez ne szegje kedved 🙂

Írós, lisztmentes pogácsa, hozzávalók:

  • Fél pohár cirokliszt / 2/3 pohár rizsliszt
  • ¼ pohár tápióka keményítő / ½ pohár tápiókaliszt
  • ¼ pohár burgonyakeményítő / ½ pohár kukoricaliszt + 1 tk burg keményítő
  • ¼ teáskanál só
  • 1 cs.sütőpor / 1cs sütőpor+1 tk szódabikarbóna
  • ½ tk xantángumi / 1 kt xantángumi
  • 1 tk cukor
  • 6 ek fagyos vaj
  • ½ pohár író
lisztmentes pogácsa

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 230 C -ra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és megkenjük zsiradékkal. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd szeleteljük bele a vajat, és jól morzsoljuk össze a lisztekkel. Öntsük ehhez a keverékhez annyi írót, hogy formázható masszát kapjunk. Lehet, hogy nincs is szükség az egész mennyiségre az íróból, ez esetben tegyük félre a maradékot, jó lesz később is. A sütőpapír segítségével nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szaggassunk ki belőle pogácsaszaggatóval, vagy pohár élével kis karikákat. Süssük ki a sütőben úgy 10-12 perc alatt. Máris kész! Látod, nem is volt bonyolult!

Jó étvágyat hozzá!

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!