Pár gondolat elöljáróban:

Régen a  gyerekeim nagyon szerették -és én is, mert hamar, finomat tudtam adni – Ezt az édességet akkor mi Egérkének hívtunk. A tészta nagy része túró, jó tápláló. Most a cukor helyett eritritolt használtam és vanília aromát. A túrófánk tehát nem más, mint gyermekkorom egyik nagy kedvence, amit már a lányaim is nagyon kedvelnek 🙂

Túrófánk, hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1,25 dl tejföl
  • 1 csipet vaníliapor
  • 2 tojás
  • 3 ek barna cukor
  • Csipet só
  • 11 dkg Schar mix B
  • 1 kk sütőpor
Túrófánk

Elkészítés:

A liszt és sütőpor kivételével mindent beleöntök egy tálba és jól összekeverem, kicsit összetöröm a túrót. Majd a lisztet és a sütőport is belekavarom. Közben már melegedhet az olaj, mert rögtön lehet beleszaggatni.

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!