Már említettem, hogy nem jól emésztem az élesztővel készült ételeket, ezért nekem van egy jól bevált szódabikarbónával készült kenyerem. Következzen tehát a kenyér élesztő nélkül 🙂

Kenyér élesztő nélkül, hozzávalók:

  • 6 dl lisztkeverék (én a következőket használtam: 2-3 evőkanál hajdinaliszt, rizsliszt, kölesliszt  1 ek.burgonyapehely és 1-2 ek.lenmagliszt. Az utóbbitól szép barna lesz.)
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál puffasztott chinoa
  • 3 evőkanál útifű maghéj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 6 dl jó meleg víz
  • 3 e.k olívaolaj
  • 2 evőkanál lenmag, vagy lenmagpehely (vagy amit szerettek)
  • 1 teáskanál kenyér fűszekeverék
Kenyér élesztő nélkül

Elkészítés:

  • Összedolgoztam.
  • Kicsit pihentettem (10-15 perc)
  • Kiborítottam, kicsit meggyúrtam, félbe vágtam.
  • 2 hosszúkás cipót formáztam belőle, a tetejét megszórtam napraforgómaggal, amit kicsit beleütögettem.
  • Előmelegített sütőben 15 percig teljes hőfokon sütöttem, majd lejjebb vettem a lángot és még sült úgy 40 percet.

Isteni, ropogós, finom!!

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!