Már említettem, hogy nem jól emésztem az élesztővel készült ételeket, ezért nekem van egy jól bevált szódabikarbónával készült kenyerem. Következzen tehát a kenyér élesztő nélkül 🙂
Kenyér élesztő nélkül, hozzávalók:
- 6 dl lisztkeverék (én a következőket használtam: 2-3 evőkanál hajdinaliszt, rizsliszt, kölesliszt 1 ek.burgonyapehely és 1-2 ek.lenmagliszt. Az utóbbitól szép barna lesz.)
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál puffasztott chinoa
- 3 evőkanál útifű maghéj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 6 dl jó meleg víz
- 3 e.k olívaolaj
- 2 evőkanál lenmag, vagy lenmagpehely (vagy amit szerettek)
- 1 teáskanál kenyér fűszekeverék
Elkészítés:
- Összedolgoztam.
- Kicsit pihentettem (10-15 perc)
- Kiborítottam, kicsit meggyúrtam, félbe vágtam.
- 2 hosszúkás cipót formáztam belőle, a tetejét megszórtam napraforgómaggal, amit kicsit beleütögettem.
- Előmelegített sütőben 15 percig teljes hőfokon sütöttem, majd lejjebb vettem a lángot és még sült úgy 40 percet.
Isteni, ropogós, finom!!
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!