Az almás pite rizsliszttel valóban nagyon egyszerű, és nem is túl időigényes! Ajánlom mindazoknak, akik valami igazán finom desszerttel szeretnék megkínálni a vendégeket! Kiváló választás családi vacsorákra, romantikus estékre, gyermekeknek, vagy ha épp szüleink látogatnak meg minket! Számtalanszor elkészítettem már, mindig hatalmas sikert arattam vele!
Almás pite rizsliszttel, hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt (1/3 részét helyettesíthetjük Haas keményítővel)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor – vagy xilit
- 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Kb. 5 savanykás almát lereszelünk, fahéjjal, cukorral tölteléket készítünk belőle, a levét kinyomkodjuk.
Zsírozott, lisztezett kis körformát vagy tepsit kibélelünk a tészta 2/3 részével. Rátesszük a tölteléket, megszórhatjuk darált dióval, és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit a maradék tojásfehérjével megkenünk. Közepes hőfokon sütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!