Az a mennyei sajtos rúd! Ezt a tésztát sok éve csinálom. Persze réges régen még búzalisztből készült, de szerencsére megtaláltam a megoldást gluténmentesen is.  Mindig is nagyon egészségesnek gondoltam ezt a tésztát, hiszen egyharmad része túró, emellett még isteni finom is a pirosra sült sajt miatt. Én bizony eléggé meg is sózom – emiatt nem írtam mennyiséget a sóból 🙂 Nagyon könnyű elkészíteni, előre össze lehet gyúrni a tésztát,fóliában hűtőbe tenni és amikor a vendégek megjönnek, frissen ki lehet sütni. A lakást átjárja a sülő sós sütemény  illata!

Gluténmentes sajtos rúd, hozzávalók:

  • 25dkg puha vaj
  • 25dkg tehéntúró
  • 27dkg Schar Mix B liszt
  • 1 tojás
  • 5-10dkg reszelt sajt
Gluténmentes sajtos rúd

Elkészítés:

A puha vajat, a túrót, a Schär Mix B gluténmentes lisztet és néhány csipet sót egy tálba mérjük és kézzel összegyúrjuk.(Ha kicsit ragad, nem gond.) Tegyük hűtőbe kb. 1 órára. Ha letelt az idő, elővesszük a hűtőből és két-három részre osztjuk.
A darabokat kézzel kicsit átgyúrjuk és enyhén lisztezett (Schär gluténmentes liszttel megszórt) gyúrólapon kb. fél cm vékonyra nyújtjuk.

Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!

Lekenjük az elhabart tojással és reszelt sajttal szórjuk meg. Csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával, majd ha az összessel elkészültünk, 180 °C fokos sütőbe toljuk és kb. 20-22 percig sütjük, míg szépen megpirul a sajt is.