Ez az egyik desszert ami volt és van és lesz, az a csúsztatott palacsinta. A kedvenc a családban, és legfőképp a gluténérzékeny lányom szereti. Egyszerűen nem lehetett nem kitalálni a gluténmentes változatot. Íme:
Csúsztatott palacsinta, hozzávalók:
- 4 tojás
- 5 dkg cukor vagy 3 ek. Xilit
- 5 dkg vaj
- 3 ½ dl tej
- 4 ek rizsliszt
- 1 ek tápiókaliszt
- sütéshez zsiradék
- darát dió
- lekvár – mi sárgabaracklekvárral csináljuk
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral meg a vajjal, beletesszük a liszteket és lassan kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet. Felverjük a tojásfehérjéket és a habot óvatosan, hogy ne törjük teljesen szét, hozzákeverjük a tésztához. A megforrósított kivajazott serpenyőbe öntünk merőkanállal a tésztából és mindig csak az egyik oldalát sütjük meg a palacsintáknak. Vastag palacsinták készülnek ebből a könnyű, habos masszából!Egymásra csúsztatjuk a kisült palacsintákat, lágy felükkel felfelé.
Ha ezzel a recepttel kapcsolatban kérdésed, észrevételed, vagy javaslatod merül fel, kérlek oszd meg velem! Szívesen veszem a tanácsokat, új praktikákat! Ha van egy-két jó recepted, akár az oldalra is felteszem a neveddel! Gyűjtsünk együtt egészséges ételeket; leveseket, főfogásokat, desszerteket!
Ezt a lágy , krémes részt meghintjük darált dióva a következőt lekvárral kenjük meg …és így tovább. Megszórhatjuk reszelt citromos porcukorr, vaníliás cukorral és a kedvenc lekvárunkkal, de még mákkal is.
Úgy szeleteljük, mint egy tortát.